Saltar al contenido

Botó Vermell, l’app policial que salva els petits comerços

Viaempresa.cat 23/09/2015 – Els comerços d’Olot podran alertar la policia a través d’una aplicació que emet un senyal d’emergència amb informació de la ubicació de l’establiment. Els comerços de Badalona també disposen d’una app similar.

La Policia Municipal d’Olot posa a disposició dels comerços de la ciutat un sistema d’emergències anomenat Botó Vermell. Es tracta d’un dispositiu per a telèfons mòbils i tauletes (amb sistema Android) per poder demanar ajuda immediata als agents en cas d’urgència. Badalona també disposa del Botó Vermell amb l’objectiu de millorar la seguretat als comerços de la ciutat, una mesura que l’Ajuntament va posar en marxa de manera gratuïtament.

Els comerciants només han de prémer aquest botó virtual que emet un senyal d’emergència a la central de la Policia indicant la ubicació de l’establiment. Immediatament, els agents es posen en contacte amb el responsable del terminal per saber per quin motiu l’ha activat i enviar-hi efectius si cal. El dispositiu s’ha presentat aquest dilluns a Olot.

Des de la Policia han explicat que el Botó Vermell no pretén substituir cap sistema d’alarma, sinó que és únicament un mitjà d’avís a la Policia Municipal. Per poder gaudir d’aquesta eina només cal tenir un comerç que disposi d’una seu fixa a Olot.

En canvi, no s’hi poden acollir els establiments que, per llei, estan obligats a estar connectats a una central d’alarmes, com és el cas de les entitats bancàries, les joieries o altres botigues similars.

Més seguretat a la ciutat

D’altra banda, també s’està treballant per instal·lar dos lectors de matrícules als accessos de la ciutat. Aquest sistema emet un avís a la central de policia després de detectar la presència de vehicles sostrets, turismes propietat de persones en recerca o bé multireincidents en els punts on es col·loquen els aparells.

LES CLAUS

Per poder gaudir d’aquesta eina només cal tenir un comerç que disposi d’una seu fixa a Olot

L’app envia un senyal a la central de policia per informar del que està passant

També estan estudiant mecanismes que permetran llegir matrícules als accessos de la ciutat

Ver noticia original: http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2015/09/boto-vermell-l-app-policial-que-salva-els-petits-comercos-14949.php

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos