Saltar al contenido

Turisme de Lleida presenta una nova ruta per conèixer la història de la ciutat a través del Comerç

Vilaweb.cat 02/11/2015 – Turisme de Lleida ha presentat una nova ruta per conèixer la història de la capital del Segrià a través del comerç. ‘La Botiga dels Secrets’ és la proposta que es farà els dissabtes d’aquest mes de novembre i ofereix la possibilitat de visitar, juntament als equipaments que formen la Lleida Secreta, diversos establiments de l’Eix Comercial, situats entre el carrer Major i fins al carrer d’Anselm Clavé, que conserven restes arqueològiques.

La nova ruta, que aprofita les sinèrgies del turisme i del comerç i les explicacions de la qual estan dirigides tant als visitants i com als mateixos lleidatans, vol donar visibilitat i posar en relleu aquesta part de la història, al Centre Històric de Lleida.

El tinent d’alcalde de la Paeria i regidor de Promoció de la ciutat, del comerç, del turisme i de l’ocupació i l’emprenedoria, Rafael Peris, ha destacat que alguns establiments han tingut la “sensibilitat” de conservar elements del patrimoni de la ciutat, adaptant-lo als seus establiments, i que amb la ruta es vol donar visibilitat i posar en relleu aquesta part de la història, al Centre Històric de la ciutat.

Peris ha explicat que la nova proposta aprofita les sinèrgies del turisme i del comerç i que les explicacions estan dirigides als visitants i als mateixos lleidatans. Un total de 13 establiments integren aquesta ruta, però està previst donar-li continuïtat amb la incorporació de noves botigues.

En les 4 rutes programades per aquest novembre, s’han distribuït els 13 establiments (3 o 4 per itinerari), que es visitaran conjuntament amb un equipament de la Lleida Secreta.Peris ha comentat que ‘La Botiga dels Secrets’ passarà a formar part del catàleg de Turisme de Lleida per anar-la combinant amb altres propostes.

Així mateix, ha remarcat que ha estat un treball transversal, que ha comptat amb la col·laboració privada de les botigues, així com del departament de comerç de la mateixa regidoria.La presentació s’ha fet en un dels establiments que forma part d’aquesta ruta, la llibreria Caselles.

El seu propietari, Ramon Caselles, ha explicat que els propietaris van apostar per la restauració del celler que van fer el 1994 amb la recuperació de les arcades i en la impermeabilització del celler per poder controlar la humitat.

L’espai, doncs, és un antic celler del segle XVII amb parets i volta de maó, que antigament havia tingut usos habituals de l’època com ara la de l’emmagatzemat de vi i oli.

Altres establiments que formen part de la iniciativa són la ganiveteria Fermiñan, la botiga de roba íntima Aldavó, les joieries Gorné i Lavaquial, FotoLlum, Sabates i Complements Pey Giró, Original, Innovació, Sergent Major, Artfang, Farreres i Christine.

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos