Saltar al contenido

Barcelona: Pas endavant per a les àrees de promoció econòmica urbana

La regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, s’ha reunit avui amb responsables de les àrees de comerç dels governs de Catalunya, el País Basc, el País Valencià i les Illes Balears per avançar en el reconeixement i la regulació de les àrees de promoció econòmica urbana (APEU). La reunió ha estat el tret de sortida per a la coordinació i planificació d’una estratègia conjunta perquè el Govern estatal modifiqui i reconegui aquesta fórmula d’autogestió de les zones comercials.

Ballarín ha manifestat que les APEU són una prioritat i un compromís de l’Ajuntament, i ha afegit que, perquè se les reconegui, s’estan “cercant aliances entre les entitats i les mateixes administracions per convèncer els responsables polítics estatals de la necessitat d’aplicar els canvis normatius necessaris”.

Aquesta trobada s’afegeix a les que s’han mantingut recentment amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i amb la secretària d’estat de Comerç, Marisa Poncela. En aquesta darrera reunió es van analitzar les diverses possibilitats de treballar de manera conjunta i d’establir estratègies a favor del comerç de proximitat i del foment de les noves tecnologies.

A més, en el darrer mes i mig s’han organitzat tres jornades, en què han participat un centenar de representants del comerç de proximitat de la ciutat i experts universitaris per donar-los a conèixer de primera mà els avantatges de les APEU i oferir-los la possibilitat de fer propostes i expressar opinions i dubtes sobre el projecte.

Fuente: Ajuntament de Barcelona

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos