Saltar al contenido

Mercats Oberts

Els mercats de Barcelona afronten els reptes d’una renovació per adaptar-se als nous hàbits i horaris dels compradors. Ens hem fixat en quatre mercats municipals de la ciutat de Barcelona: present i futur de Sants, Boqueria, Mercè i Sant Antoni.

Sou d’anar a plaça? Hi aniríeu però no us va bé?

Quan falten pocs mesos perquè obri el nou mercat de Sant Antoni, després de més de 8 anys de reforma, ens preguntem per la realitat dels mercats municipals de Barcelona. Un model de xarxa que és únic al món, amb 39 mercats alimentaris repartits en els 10 districtes de la ciutat.

El «30 minuts» del diumenge 4 de febrer, «Mercats oberts», s’endinsa en l’exemple representatiu de quatre mercats de Barcelona, el de Sant Antoni, que obrirà aquesta primavera després d’una ambiciosa reforma, el de Sants, el de la Merc蠖a Nou Barris- i, és clar, el de la Boqueria, que als mateixos reptes que qualsevol altre mercat, hi afegeix els problemes derivats de l’afluència massiva de visitants.

Com s’enfronten als canvis de costums? En tot cas, els mercats segueixen sent un mirall de la societat com han estat sempre aquests equipaments essencials en la nostra cultura.

I, sobretot, tenen futur?

Vídeo 

Fuente: TV3

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos