Saltar al contenido

La Generalitat organitza la segona edició de la Setmana del Comerç, que se celebrarà del 19 al 25 de març, amb més de 200 actuacions arreu de Catalunya

  • La Setmana s’iniciarà dilluns, 19 de març,  amb una sessió inaugural presidida pel secretari general del Departament, Pau Villòria, i continuarà, del 20 al 23 de març, amb les Jornades Comerç Increïble, unes jornades de coneixement i debat que s’articulen enguany en 4 eixos: Construint experiències; Gestió orientada a les persones; Comerç, territori i vida urbana; i Solucions digitals

  • A banda de les jornades, durant la setmana estan previstes més de 200 activitats arreu del territori, organitzades per 136 entitats i associacions, i que s’allargaran fins el 25 de març. Les comarques de Lleida acolliran un total de 32 activitats organitzades per una vintena d’entitats

  • Amb l’objectiu d’apropar als ciutadans la 2a edició de la Setmana del Comerç, s’ha impulsat la web app setmanadelcomerc.cat , on es poden consultar les diferents activitats

 
 El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Comerç, impulsa i organitza la segona edició  de la Setmana del Comerç,  que se celebrarà del 19 al 25 de març a tot Catalunya. L’objectiu és apropar al sector, especialment al comerç urbà i de proximitat, noves eines per millorar la seva competitivitat. També esdevenir un espai de debat i intercanvi de coneixement, iapropar al ciutadà la importància del comerç en el model de país.
La Setmana del Comerç s’iniciarà dilluns, 19 de marc, amb una sessió inaugural presidida pel secretari general del Departament, Pau Villòria, que tindrà lloc a l’espai Endesa de Barcelona. Del 20 al 23 de març, amb les Jornades Comerç Increïble, unes jornades de coneixement i debat articulades enguany en aquests 4 eixos:
•           Construint experiències (Dimarts, 20 de març) : La capacitat per generar una experiència de compra única és el gran valor del comerç físic. Però quins factors converteixen l’acte de compra en una vivència realment especial?
•           Gestió orientada a les persones (Dimecres, 21 de març): Enfortir la competitivitat d’una empresa no sempre requereix grans inversions, sovint n’hi ha prou amb una revisió inquieta de la manera com fem les coses. Aprenem a pensar diferent?
•           Comerç, territori i vida urbana (Dijous, 22 de març): L’increment de professionalització del món associatiu s’està solapant amb una redefinició de les seves funcions. Com seran les associacions de demà? Quins serveis han d’oferir? Quins han d’abandonar?
•           Solucions digitals (Divendres, 23 de març): La mateixa tecnologia que canvia els hàbits dels consumidors ofereix eines als comerciants per donar-hi resposta
Dedicant una jornada a cadascun d’aquest eixos, el programa de sessions inclou presentacions d’estudis, ponències i taules rodones.
Pel que fa a les presentacions, es donarà a conèixer l’Estudi de tendències en retail (Dimecres 21/ 10.30h) realitzat per Esade Creapolis i Fundació Creafutur; es presentarà també l’Actualització del Cens d’Establiments Comercials i el Servei de consultes estadístiques en línia dissenyat per la Direcció General de Comerç ( Dijous 22 / 10.15h); per la seva banda el Departament de Geografia de la UAB exposarà els resultats de l’Estudi Centres Urbans i Comerç de les Ciutats Mitjanes Catalanes ( Dijous 22/ 11h); i des del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM) es farà la Presentació d’associacions amb experiències: Mes enllà del dia a dia ( Dijous 22/ 11.45h). Per últim en el marc del dia dedicat a les noves tecnologies, la Direcció General de Comerç presentarà els resultats de l’Autodiagnosi TIC per a empreses de comerç i serveis de Catalunya ( Divendres 23/ 10h).
Entre les ponències destaquen: la conferència inaugural “La invasió dels robots intel·ligents: És aquest cop diferent?” a càrrec de Xavier Sala-i-Martin ( Dilluns 19/ 10.50h); la ponència “Tendències i fenòmens que anticipen l’espai d’intercanvi del futur” a càrrec de Daniel Córdoba ( Dimarts 20/ 10h); la conferència “Màrqueting Emocional i Neuromàrqueting per al Comerç”  per Èlia Guardiola ( Dimarts 20/ 12.30h); “L’impacte de l’economia en el retail” per Pelayo Corella ( Dimecres 21/ 10.15h); “La ponència Ciutadà connectat, mirem diferent”  per Gemma Domènech ( Dimecres 21/ 12.30h); Lluís Frago realitzarà la ponència “ Comerç i Ciutats” (Dijous 22 / 10h); la conferència “ Reinventar-se o morir. El repte dels comerços als petits municipis” (Dijous 22/ 10.15h); “ Mites i realitats de la Transformació Digital”  per Joana Sànchez (Divendres 21/ 10.15h); i “La botiga del futur” a càrrec de David Hernández ( Divendres 21/ 11.30h).
Les taules rodones previstes són “Receptes per crear experiències” ( Dimarts 20/ 11.15h); “Models de desenvolupament del talent” (Dimecres 21 / 11.30H); “Passat, present i futur de les associacions territorials” (Dijous 22/ 12.30h); i “Els reptes digitals en el futur en el comerç de Catalunya” ( Divendres 23/ 13h)
Espai 1×1: trobades per resoldre i afrontar el repte digital
A més de les presentacions, ponències i taules rodones, dins les activitats paral·leles de la Setmana del Comerç tindrà lloc el divendres, 23 de març, l’Espai 1×1, un espai que organitza el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) al servei del sector per resoldre els dubtes i afrontar el repte digital. L’Espai 1×1 són trobades de 15 minuts amb diferents experts en temes digitals que respondran les necessitats, en funció dels interessos del comerciant. Tot plegat, en un espai accessible i d’atenció personalitzada pensat per donar  solucions i estar al costat del sector.
Creació del web App de la Setmana del Comerç
D’altra banda, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania a la 2a edició de la Setmana del Comerç, s’ha creat la web app www.setmanadelcomerc.cat, on es pot accedir als continguts de les jornades #comerçincreïble i inscriure-s’hi, així com accedir a les activitats que organitzen les associacions de comerciants d’arreu del territori. Aquestes activitats estan geolocalitzades en un mapa i es poden cercar per població, per data o per paraula clau.”
La Setmana del Comerç arreu del territori: Més de 200 activitats organitzades per 136 d’entitats i associacions del comerç
Per impulsar aquesta iniciativa, la Generalitat ha comptat amb la complicitat i suport del teixit associatiu d’arreu de Catalunya, per tal que la Setmana del Comerç sigui present durant aquests dies a tot el territori. Així, estan programades un total de 205 activitats organitzades per 136 entitats i associacions del comerç, que s’han volgut sumar a la Setmana.
A les comarques de Lleida, tindran lloc un total de 32 activitats, organitzades per una vintena d’entitats i associacions.
Més informació i programes:
AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos