Saltar al contenido

Vic Comerç organitza dues activitats relacionades amb el patrimoni de la ciutat i la història del comerç del Remei

L’entitat s’adhereix així a la Setmana del Comerç de la Generalitat de Catalunya que agrupa iniciatives enfocades als comerciants d’arreu del territori català

 “Les pedres ens parlen: els comerciants com a prescriptors del patrimoni de Vic” i la “història del comerç del Remei: com neix i evoluciona el comerç del barri en paral·lel                                                                                                                                                             a com neix i  evoluciona el seu veïnatge” son els dos títols proposats

 

Vic Comerç amb el suport de l’Ajuntament de Vic ha organitzat per la setmana que ve dues activitats dirigides al comerciant o que guarden relació amb el comerç. S’ha aprofitat per presentar-les en motiu de la tercera edició de la Setmana del Comerç de la Generalitat de Catalunya, que comença dilluns dia 25 de març i acabarà el divendres de la mateixa setmana.

 

Les pedres ens parlen: els comerciants com a prescriptors del patrimoni de Vic – Dilluns 25 de març 11 h  – Davant Oficina de Turisme de Vic

Sabíeu que tenim el campanar romànic més alt del món? Que tenim l’únic Temple Romà que es manté sencer a tot Catalunya? O que la Plaça Major és una plaça de sorra des de fa més de 1.000 anys?

És una activitat pensada perquè els comercianrs siguin coneixedors del patrimoni que tenim i així saber donar resposta a les inquietuds i preguntes que puguin formular els clients o poder explicar a aquell visitant curiós quins són els elements i racons, moltes vegades desconeguts, que poden despertar més interés de Vic. Tenir una cultura turística de la ciutat és el primer pas per preescriure-la. Els comerciants son els veïns de planta baixa i sovint receptors de gent vinguda d’arreu. Poder “vendre” també els atractius de la ciutat pot ajudar a crear una atenció major per part del visitant i podem fer que la seva estada sigui encara més enriquidora.

No és una visita pensada només per explicar el més comú i que ja surt a les guies, sinó pensada per explicar també aquells detalls i aspectes desconeguts que tenim al centre històric  i que moltes vegades passen per alt.

 

Història del comerç del Remei: com neix i evoluciona el comerç del barri en paral·lel a com neix i evoluciona el seu veïnatge – Divendres 29 de març 17 h– Rambla Tarradellas

L’activitat consistirà en una ruta pels primers establiments que van obrir al barri del Remei a partir de l’aparició del primer veïnatge i com aquest comerç ha anat creixent, mutant i orientant-se en paral·lel als canvis i expansió del barri.  És una acció pensada per les persones que viuen al barri però també per la resta de la gent de la ciutat que vulguin conèixer com es creen els barris i quin paper ha jugat el comerç per consolidar-los. És un repàs per la història d’un barri que sempre ha tingut el comerç com un element vertebrador.

 

Les dues visites estaran coordinades per en Xavier Cervera del fòrum vicus

Recordem que la Setmana del Comerç és una iniciativa del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya que arriba a la seva tercera edició. És una iniciativa que pretén ser el punt de trobada amb el sector i on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el sector. La Setmana del Comerç és, per tant, un reconeixement d’aquest ofici, tant per als treballadors i treballadores del sector, com per al conjunt de la ciutadania.

Fuente: Vic Comerç

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos