Saltar al contenido

Vic Comerç presenta l’acció “lletra sobre vidre”

150 nens de secundària de les escoles del Sant Miquel dels Sants i de l’IES La Plana i 20 voluntaris per la llengua del CNL participen d’aquesta iniciativa

50 comerços cediran durant 10 dies els seus aparadors perquè els participants escriguin sobre el vidre què els fa feliços

 

Aprofitant la setmana de Sant Jordi, Vic Comerç ha engegat una nova iniciativa, una campanya que han anomenat “lletra sobre vidre” i que comptarà amb la participació de 150 nens de secundària de 2on de l’escola IES La Plana i de 3er de l’Escola Sant Miquel del Sants. També hi participaran 20 voluntaris per la llengua del Centre de Normalització Lingüística d’Osona. També ha comptat amb la col·laboració de l’àrea d’educació de l’Ajuntament de Vic.

En que consisteix l’acció?

Vic Comerç vol que els nens i alumnes participants responguin de forma breu (10-15 paraules) a la pregunta: Què et fa feliç?

Vic Comerç, el CNL i les escoles faran una selecció de les millors respostes. Els nens amb les respostes seleccionades visitaran els establiments i escriuran sobre el vidre de l’aparador amb rotulador les seves frases. Tot sota el tutelatge del professorat (també de les classes de dibuix i plàstica) de les escoles que vetllaran perquè la iniciativa es porti a terme en total normalitat i perquè l’escriptura sobre el vidre sigui estètica i proporcionada.

50 establiments s’han adherit a la iniciativa.

A partir de demà, es crearà a les xarxes socials un hashtag #lletrasobrevidre i es donaran a conèixer les frases i les botigues on són escrites. Aquesta iniciativa pot despertar la curiositat dels passejants, dels nens que hauran participat i dels seus amics i familiars per buscar nous espais i textos i fer-s’hi fotografies.

Concurs d’Instagram

Vic Comerç farà un concurs a Instagram on regalarà una targeta regal de 100€ a la millor fotografia i una altra a l’alumne que tingui la frase més fotografiada de totes i per tant, la que haurà despertat més interès.

La campanya començarà demà, 26 d’abril, i s’acabarà el 6 de maig.

Aquesta iniciativa està inspirada amb la campanya Paraules sobre vidre de Gran Centre Granollers on cada Sant Jordi els nens escriuen als aparadors textos i versos literaris.

Fuente: Vic Comerç

 

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos