Saltar al contenido

Barcelona: La Gimcana del comerç arriba al Gòtic!

Amb l’objectiu de fomentar la dinamització dels comerços de proximitat i donar a conèixer la riquesa cultural del barri, el Districte de Ciutat Vella, associacions de comerciants i institucions diverses organitzen el proper dissabte 9 de novembre la Gimcana del comerç del Gòtic.

Es tracta de fer un recorregut cultural, social i històric de forma pedagògica per conèixer alguns dels punts culturals emblemàtics més importants del barri.

Les inscripcions es podran fer el mateix dissabte 9 de novembre  a partir de les 10.30  h  als Punts d’informació situats a la Festa de la Castanyada de la plaça de la Mercè, i a la plaça del Pi. Allà es lliurarà el passaport pe fer la Gimcana, que conté el plànol amb l’ubicació dels comerços amb les direccions per trobar les pistes.
També és possible fer la inscripció a través de la pàgina web de la gimcana des del 15 d’octubre fins el mateix dia 9 de novembre.

Tot i que el dia 9 serà el dia de participació general, s’hi podrà participar des del dimarts 5 de novembre, a través de grups coordinats amb entitats col·laboradores. Per fer-ho, caldrà posar-se en contacte amb alguna de les següents entitats: Barna Centre, Amics de la Rambla, l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, l’Associació de Botiguers del Call Jueu de Barcelona, l’Associació de Comerciants i Veïns del carrer Avinyó, l’Associació de la Mercè, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona (Delegació de Ciutat Vella), la Casa dels Entremesos i el Centre Cívic Pati Llimona.

Funcionament del joc

Als aparadors de cada botiga s’hi trobarà una informació relativa a un punt d’interès cultural del barri amb un enigma que s’haurà de resoldre. En total hi haurà  8 enigmes i cada resposta encertada valdrà un punt. L’hora límit per entregar les respostes és a les 14.30 h als Punts d’informació. Els participants passejaran per la zona, visitaran els comerços i els punts culturals del barri per resoldre les preguntes.

Hi haurà sis premis per als equips guanyadors, que consistiran en vals de compra per gastar als comerços del barri, entrades per al MUHBA, la Sala Jamboree i Los Tarantos. Les entitats que han col·laborat son l’Eix comercial Barna Centre, els Amics de la Rambla, els comerciants del carrer Avinyó, l’associació de la Mercè, els comerciants de la plaça Reial i l’associació de Botiguers del Call Jueu de Barcelona.

Fuente: ajuntament.barcelona.cat

 

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos