Saltar al contenido

Vic Comerç: Comencen les rebaixes d’hivern

El diumenge 12 serà festiu d’obertura comercial

La campanya de Nadal ha estat positiva amb un ritme de vendes similar a l’any passat

Els descomptes del Black Friday condicionen la campanya de rebaixes

Ahir dimarts 7 de gener prop de 250 establiments comercials de Vic van començar les rebaixes d’hivern després d’una campanya de Nadal i Reis en què les vendes en general han mantingut un ritme similar o fins i tot un 5% millor que els últims tres anys.

L’Associació confia que els comerços ofereixin descomptes de sortida d’entre un 30% i un 40% en la majoria dels casos, especialment en productes de moda, complements i parament de la llar.

Malgrat la suspensió de l’actual Llei de Comerç de Catalunya per part del Tribunal Constitucional que provoca que hi hagi una màxima flexibilitat a l’hora de realitzar vendes especials (promocions, rebaixes,….) i que ha permès que algunes botigues hagin decidit avançar les rebaixes, Vic Comerç continua actuant i comunicant la campanya de Rebaixes seguint els paràmetres de l’actual llei catalana, que diu que comença el 7 de gener i finalitza el 6 de març.

En una enquesta realitzada entre els comerciants, només un 20% assegura que en plena campanya de Nadal han realitzat descomptes a la botiga i que han oscil·lat entre un 5 i un 10%. Precedits també del Black Friday, una altra data de grans descomptes marcada en el calendari, reconeixen que podria influir en la facturació final d’aquest període de Rebaixes.

Respecte els problemes de cobertura telefònica que hi han hagut durant aquestes festes, la meitat dels comerços afirmen haver-se vist afectats per aquesta incidència i d’aquests, un 30% consideren que ha incidit en la facturació (la majoria en un màxim d’un 5% de pèrdues). Recordem que aquesta problemàtica ha comportat haver de realitzar canvis urgents de datàfons (els de tecnologia 2G van deixar de funcionar) i les entitats bancàries han trigat uns dies a subministrar els nous. Mentrestant, aquestes vendes s’havien de fer en metàl·lic i els clients havien d’anar treure diners als caixer automàtics.

Com sempre, Vic Comerç vol aprofitar per fer una crida a l’acompliment estricte de la Normativa reguladora de les rebaixes estacionals. En aquest sentit l’entitat vol recordar a tots els consumidors que és el seu dret i deure exigir conèixer el preu ordinari i el preu rebaixat, demanar i guardar els tiquets de compra i els resguards de pagament amb targeta, ja que aquestes són les seves garanties per a la reclamació tant en períodes de rebaixes com fora.

Fuente: Vic Comerç

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos