Saltar al contenido

La Generalitat de Catalunya presenta un projecte per dinamitzar el comerç local de Sant Cugat

El consistori ha acollit la presentació de l’avantprojecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana, també conegudes com APEU

 

Per la seva banda, el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, ha celebrat que s’expliqui el funcionament de les APEU als comerciants. Carballo ha defensat que l’objectiu de l’entitat és aconseguir aquesta eina per ‘fer una promoció de la ciutat amb més mitjans’ i per estudiar com facilitar la mobilitat a l’eix comercial.

En la mateixa línia que el gerent de l’entitat santcugatenca, la delegada de la Cambra de Terrassa a Sant Cugat, Sun Rius, ha explicat que ‘és vital’ que tothom conegui el funcionament de les APEU i les ha posat en valor com un mecanisme per revitalitzar el comerç local a les zones on ‘s’està apagant de mica en mica’.

Mecanisme d’implementació
Perquè el projecte tiri endavant, cal que s’aprovi al ple de l’Ajuntament i rebi el suport majoritari dels comerciants que es trobin dins l’àrea de promoció econòmica urbana que s’hagi delimitat prèviament. Si s’aprova, tots els comerciants, hagin votat a favor o en contra, hauran de pagar les quotes que financen el projecte. Les mesures poden afectar qualsevol àmbit que es consideri oportú, com equipaments, àrees de servei, mobiliari urbà, etc.

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos