Saltar al contenido

L’activitat comercial als centres urbans es va mantenir durant el 2019

Ho diu l’Observatori dels Centres Urbans de la Fundació Comerç Ciutadà. Les dades corresponen al 2019 i fan referència al conjunt de les 7 ciutats que en formen part: Terrassa, Sabadell, Vic, Granollers, Mataró, Figueres i Olot. S’han estudiat 56 quilòmetres de carrers. Una vintena de vies s’han monitoritzat amb 19 comptadors piroelèctrics.

Pel que fa a l’activitat comercial, dels 5.500 locals censats, el 84% es manté obert (un punt per sobre de l’any anterior). Del conjunt, hi ha una rotació del 9%, per canvi d’activitat, obertura o tancament.

L’equipament de la persona continua sent el sector més important, seguit pels serveis i la restauració. En aquest últim, destaca la irrupció dels establiments de menjar per emportar, un 13% del conjunt, que correspon a la majoria de noves obertures.

Sobre aquest fet, precisament, Costa s’ha referit a un estudi, amb la participació d’una vintena d’ajuntaments, que alerta del ‘clonisme’ als centres urbans, per tenir tots el mateix tipus de franquícies i el mateix mobiliari urbà.

Fuente: terrassadigital.es

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos