Saltar al contenido

Barcelona: Digitalització postCovid19 als comerços de proximitat

La ciutat de Barcelona ha entrat aquesta setmana en fase 1 de la desescalada del confinament provocat per la pandèmia Covid19. Des de dilluns, 25 de maig, bars i restaurants es sumen a la pujada de persianes dels comerços, que ho van poder fer abans. Ara, doncs, és el moment de tornar a començar.

En paraules del president de Barcelona Comerç, en Salva Vendrell «Després d’aquesta pandèmia, s’ha demostrat que és necessari que el comerç abraci de forma definitiva la digitalització, i amb això no ens referim a la venda online sinó a la incorporació de totes les eines digitals que tenim a l’abast i que ens permetin una  major i millor gestió i visualització dels nostres comerços» 

Per aquest motiu Barcelona Comerç, conjuntament amb els Eixos Comercials que configuren la nostra fundació, busca dotar als nostres comerços associats d’aquells recursos que els puguin ser d’utilitat per fer front amb seguretat, garanties i esperança la realitat que la crisi sanitària, social i econòmica ha deixat també als nostres barris, a la nostra ciutat.
Us parlem avui d’eines digitals. Per que volem acompanyar en el re-inici, recuperació i reconstrucció dels negocis dels nostres associats. Per que si hi ha un moment per entrar de ple en la digitalització és ARA.

I comencem per la primera d’elles, una app molt fàcil de fer servir, molt versàtil i amb una assistència molt acurada: GONOW.
GoNow és una aplicació mòbil de geolocalització que permet a qualsevol negoci minorista amb una botiga física atraure persones properes, informant diàriament sobre els seus productes, serveis i esdeveniments, amb tantes promocions (cupons) com vulgui. La tecnologia basada en la proximitat de GoNow permet que qualsevol comerç comuniqui instantàniament les seves últimes ofertes a mida als consumidors propers.

«Utilitzant l’enginy local, GoNow vol ajudar a regenerar l’economia post-COVID-19, reiniciar negocis independents i posar en marxa l’economia des de zero» ens explica en  Jason Leven, el fundador de l’app, emprenedor australià afincat a la nostra ciutat, que prosegueix: “He presenciat la implacable destrucció del comerç minorista independent a nivell mundial, a causa de gegants mundials com Amazon i vaig decidir crear una aplicació per ajudar a totes les botigues a competir de manera sostenible”

Així doncs, després de tancar acord Barcelona Comerç i GoNow tots els comerços associats als nostres Eixos Comercials poden fer ús, en condicions exclusives, d’aquesta nova eina de promoció digital.

Som comerciants, som restauradors, som autònoms. Però també som veïns, pares i mares, familiars i companys. Ens hem quedat a casa perr responsabilitat, per generositat i per solidaritat. Ara ens toca tornar als carrers.

Fuente: Barcelona Comerç

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos