Saltar al contenido

Reconeguts experts i professionals de la sanitat, l’economia, l’urbanisme, la sociologia, l’antropologia i el treball social participen en les jornades ‘Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid’

La Paeria promou ‘Àgora de Lleida’ amb l’objectiu d’analitzar i debatre com ha de respondre la ciutat i quines són les transformacions derivades de la crisi sanitària i social mundial

Es realitzarà telemàticament i es podrà seguir en streaming i participar-hi amb propostes, també presencialment des de la Llotja.

Les jornades tindran lloc els dies 30 de juny i 1 de juliol

L’Ajuntament de Lleida organitza, els dies 30 de juny i 1 de juliol, ‘Àgora de Lleida. Oportunitats i aliances per a la ciutat postcovid’ amb l’objectiu d’analitzar i debatre, amb profunditat i veus autoritzades de diferents àmbits i sectors, com ha de respondre la ciutat, quins nous mecanismes s’han de posar en marxa i quines són les transformacions a llarg termini que ens deixa com a aprenentatge aquesta crisi mundial des d’una visió transversal. En aquestes jornades hi participaran destacats experts i professionals en diferents àmbits com ara el Dr. Antoni Trilla, cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona; Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera; el filòsof Xavier Antich, l’activista cultural i dramaturga Simona Levi, la politòloga i doctora en sociologia Mariona Lladonosa, el periodista i activista social David Fernàndez, l’economista urbà Ramon Marrades, la consultora en Innovació Marta Grañó i l’antropòloga i periodista Joana Soto, entre d’altres.

Les jornades Àgora de Lleida. Oportunitats i Aliances postcovid es desenvoluparan en dos dies on es plantejaran quatre eixos de treball:

– Governança i excel·lència operativa

– Imatge, projecció i promoció de la ciutat

– Igualtat, diversitat i inclusió

– Emergència climàtica i sanitària

‘Àgora de Lleida’ parteix del compromís de l’Ajuntament de Lleida amb la ciutat i el seu òptim desenvolupament. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que els municipis han estat i són “testimonis directes de l’afectació de la pandèmia en les societats i vides dels seus ciutadans i ciutadanes”. ‘Àgora de Lleida’ és una trobada participativa, amb destacats experts de diverses especialitats i sectors, que vol ser un espai de reflexió i propostes després de la pandèmia global.

Els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran seguir i participar-hi per dues vies: presencial i virtual per streaming al web agoralleida.paeria.cat i es recomana fer la inscripció prèvia. Per les persones que no disposin de connexió a internet o vulguin seguir les taules rodones d’una manera més analògica s’habilitarà una sala al Palau de Congressos la Llotja. Tots els ciutadans i ciutadanes podran fer-hi aportacions per mitjà del formulari del web i també als telèfons 973 700 308 i 973 700 301.

Dos jornades de debat

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb el president de la Diputació, Joan Talarn i la periodista Laia Servera, directora de l’Info K, inauguraran les jornades, el dia 30 juny, que començaran oficialment amb la conferència del filòsof Xavier Antich, “Després de la pandèmia: canviarà la nostra vida?”.

La primera jornada s’iniciarà amb la presentació dels eixos del congrés per part dels tinents d’alcalde Toni Postius, Jordina Freixanet, Sergi Talamonte i Sandra Castro i la conversa-taula rodona amb els representants de tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Lleida. El matí finalitzarà amb una taula moderada per la Defensora dels Infants, Iman Benataya, que comptarà amb la participació d’infants i adolescents del plenari.

“Governança i excel·lència operativa” i “Imatge, projecció i promoció de la ciutat” centraran la tarda de la primera jornada, amb la participació de ponents com la politòloga i doctora en sociologia Mariona Lladonosa, la dramaturga Simona Levi i l’economista Ismael Peña-Lòpez en l’àmbit de governança. El periodista i empresari Tatxo Benet, juntament amb l’urbanista Josep Maria Llop, la consultora Marta Grañó i l’economista Oriol Amat formaran part de l’eix d’”Imatge, projecció i promoció de la ciutat”.

El dia 1 de juliol el congrés se centrarà a debatre els eixos d’”Igualtat, diversitat i inclusió”, amb la intervenció dels ponents David Fernàndez, periodista i activista social, Joan Cuevas, màster en Polítiques Culturals i Socials i l’antropòleg Xavier Pelegrí. En la taula sobre “Emergència climàtica i sanitària” hi participarà l’epidemiòleg i cap de Medicina Preventiva de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla.

‘Àgora de Lleida’ inclourà també un workshop guiat per l’economista urbà Ramon Marrades. En la cloenda hi participaran l’antropòloga i periodista Joana Soto, el cantant de Koers, Kelly Isaiah, l’advocat Antoni Gelonch i l’assessora fiscal i activista Carmina Pardo, a més del mateix alcalde. Les periodistes que participen a la jornada faran de relatores per poder recollir totes les intervencions i reflexions en unes conclusions finals, algunes de les quals es podran afegir al Pla d’Acció Municipal previst de presentació pública les properes setmanes.

Fuente: paeria.cat

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos