Saltar al contenido

Xerrada-col·loqui sobre les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUS)

La direcció General de Comerç i el CCAM van organitzar el passat 22 de setembre una xerrada-col·loqui sobre les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) a càrrec de dos experts sobre els BID’s al nord d’Alemanya: Frithjof Büttner, comissionat per als BID’s del Departament d’Ordenació del Territori i Desenvolupament Urbà del Länder d’Hamburg i, Sebastian Binger, CEO d’Otto Wullf, empresa dedicada professionalment a la posada en marxa i gestió de BID’s a Hamburg, una ciutat que suma un total de 26 BIDs.

La trobada, que ha comptat amb la presència de diversos representants del teixit comercial de Catalunya, ha servit per compartir l’experiència i respondre dubtes al voltant d’aquesta nova eina de promoció i millora de la competitivitat de les àrees comercials que en els propers mesos s’aprovarà en el Parlament.

Els BIDs tenen 50 anys d’història. El primer es va crear al 1969 a Toronto, Canadà i pocs anys després a Nova Orleans (Estats Units). Entre les dècades dels vuitanta i noranta es van implantar diferents BIDs a Nord-Amèrica i al 2004 es va constituir el primer BID urbà a Londres. Actualment, hi ha més de 2.500 BIDs arreu del món, amb una gran implantació a Alemanya, Regne Unit, Estats Units o Canadà, entre molts altres països.

Fuente: Gencat.cat

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos