Saltar al contenido

El “Tió Solidari amb Càritas» del comerç de Mataró compta amb el suport de CaixaBank i Fundacio “la Caixa”

La iniciativa solidària promoguda pel NEM (Negoci Empresa Mataró) té com a objectiu atendre de manera urgent les famílies en especial situació de vulnerabilitat

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, col·labora amb el “Tió solidari” fent una aportació de 2.500 euros al programa d’aliments de Càritas Interparroquial de Mataró

Jordi Novo, president de l’entitat, remarca el compromís del NEM amb Càritas Interparroquial i amb la feina que fa en favor de les persones més desafavorides

Negoci Empresa Mataró (NEM) ha posat en marxa un any més la iniciativa “Tió solidari amb Càritas” amb l’objectiu de recaptar aliments per a Càritas Interparroquial de Mataró i a la vegada dinamitzar el comerç local durant els dies previs a les festes de Nadal.

Aquest any, l’acció s’ha hagut d’adequar als requeriments de les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Així doncs, NEM ha habilitat 4 dels establiments associats (Noari Kids, Pinmat, Abacus i El Món de l’Esquitx) com a punt d’entrega d’aliments perquè tothom qui ho volgués pogués aportar els productes de primera necessitat que es destinaran a Càritas Interparroquial de Mataró. Entre el 7 i el 20 de desembre, els infants participants -acompanyats pels pares o altres familiars- han pogut fer-se una fotografia amb el Tió solidari al photocall per participar en el sorteig de 4 premis aportats pels establiments col·laboradors. El sorteig, d’entre totes les fotografies rebudes per mail, tindrà lloc aquest dilluns a través d’una plataforma online.

CaixaBank, per la seva banda, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport a la iniciativa amb una aportació directa de 2.500 euros a Càritas Interparroquial Mataró que es destinarà a atendre les necessitats bàsiques de les famílies en situació de vulnerabilitat, una situació que s’ha accentuat en els darrers mesos a causa de la pandèmia.

El donatiu de CaixaBank es va formalitzar en el decurs d’una trobada a l’oficina Business de Mataró a la qual van assistir-hi el president del NEM, Jordi Novo; el president de Càritas Interparroquial de Mataró, Joan Radó; i el director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Mataró, Josep Casas.

Jordi Novo ha explicat que “aquest any la pandèmia ens ha impedit celebrar una tarda tan entranyable a la ciutat com era la que dedicàvem a que els més petits fessin cagar el Tió Gegant Solidari en favor de Càritas” i ha destacat que l’activitat s’ha adaptat a les circumstàncies perquè “no hi hem volgut renunciar, el virus ens està canviant la vida, però no les conviccions ni el compromís del NEM amb els més desafavorits i amb les entitats de la ciutat”. En aquest sentit, ha subratllat que “la solidaritat i col·laboració entre entitats i institucions és important per protegir les persones en situació de vulnerabilitat, i més en un moment tan delicat com l’actual”.

En la mateixa línia s’han expressat Josep Casas, qui ha animat a Càritas a perseverar en la seva tasca en favor del benestar dels qui més ho necessiten, i Joan Radó, qui ha agraït la implicació del NEM i CaixaBank perquè “ens ajuden a disposar de les baules necessàries perquè la cadena que fa arribar la solidaritat a les persones més necessitades funcioni”.

La xarxa d’oficines de CaixaBank dona suport a la Fundació “la Caixa” en la seva tasca social detectant necessitats d’entitats socials com la de Càritas Interparroquial de Mataró. Des de l’inici de la crisi de la Covid-19, Fundació «la Caixa» ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

Fuente: NEM Mataró

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos