Saltar al contenido

El comerç de Mataró engega una campanya per obrir els establiments els migdies

NEM (Negoci Empresa Mataró) vol fomentar que els comerços no tanquin al migdia o ho facin durant menys estona mentre duri el confinament municipal i el tancament d’establiments no essencials el cap de setmana.

Jordi Novo, president de l’entitat, considera que pot ser una manera d’incrementar les vendes i intentar compensar part de les pèrdues que estan provocant les restriccions per evitar els contagis de la Covid-19.

Negoci Empresa Mataró (NEM) engega una campanya per animar els seus associats a mantenir els establiments oberts al migdia de dilluns a divendres -o bé a tancar menys estona durant aquesta franja horària- mentre duri el confinament municipal i el tancament de comerços de productes no essencials el cap de setmana.

Segons el president de NEM, Jordi Novo, “aquesta modificació de l’horari comercial podria ajudar els associats a compensar part de les pèrdues que les restriccions de mobilitat per evitar la propagació de la pandèmia de la Covid-19 estan provocant en els establiments”.

L’obertura als migdies, a més d’incrementar les vendes que s’han vist disminuïdes pel tancament dels caps de setmana, a parer de NEM podria donar l’oportunitat de comprar als comerços a clients de fora de Mataró que treballin a la ciutat o bé que s’hi desplacin per algun motiu essencial com per exemple una visita mèdica.

NEM considera que, el fet d’ampliar l’horari d’obertura comercial de dilluns a divendres, per a les empreses pot ser també una bona fórmula per repartir entre setmana les hores que el personal no pot treballar el cap de setmana, i també una mena de prova pilot per introduir el canvi horari que ja es va posar sobre la taula l’estiu passat.

Novo explica que “l’experiència d’algun associat que ja ha provat de mantenir obert ens diu que l’efecte és a mig o llarg termini” i per això, afegeix, “és essencial treballar molt en donar a conèixer aquest canvi d’horari a la clientela a través de mitjans com les xarxes socials, WhatsApp o la web de cada establiment”.

En aquest sentit, i per contribuir a la difusió de la iniciativa, NEM també en farà difusió a través de les eines de què disposa.

Fuente: NEM

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos