Des d’avui ja es pot descarregar la nova app Apropteu, impulsada per la Diputació de Barcelona, i adreçada  tant a la ciutadania com a comerciants, paradistes, empresaris del sector i emprenedors. L’aplicació, que neix amb la voluntat de convertir-se en el director digital de comerços de proximitat de la província de Barcelona, permetrà cercar qualsevol tipus de comerç o servei; conèixer l’oferta de productes, bonificacions, i promocions, així com establir una comunicació bidireccional entre els comerciants.

Apropteu, disponible per  IOS i Android, vol aportar eines digitals per tal que els comerços i serveis aconsegueixin ser més competitius amb l’objectiu de dinamitzar el sector mitjançant la tecnologia; crear una xarxa entre comerciants, empresaris i ciutadania;  buscar la implicació de les associacions de comerciants i dels mateixos ajuntaments i empoderar el sector.

Entre les principals funcionalitats de l’aplicació, es podrà cercar comerços i serveis dels municipis de la província de Barcelona; comunicar-se amb ells a través del xat; conèixer promocions, productes i novetats; aprofitar les avantatges comercials i accions de fidelització; i consultar les activitats comercials del teu barri, entre d’altres.

El comerç de proximitat es troba actualment en una situació d’excepcionalitat a causa de la crisi de la pandèmia sanitària COVID-19. Aquesta, malauradament, ha accentuat unes problemàtiques que ja existien anteriorment, com és l’escassa digitalització en el sector del comerç de proximitat.

És en aquest context, on la Diputació de Barcelona ha creat Apropteu, una APP totalment gratuïta que està a disposició de tots els municipis de la província de Barcelona. Actualment, una quarantena de comerços ja es poden trobar en aquesta aplicació i es preveu que en les properes setmanes s’incorporin  més establiments.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8: “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom“. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Fuente: Diputació de Barcelona