Saltar al contenido

Mataró s’uneix a la lluita contra l’ELA presentant el conte infantil Mà Amiga amb Pep Plaza i Espartac Peran

Amb motiu del día mundial de l’ELA (21 de juny) el dissabte 18 de Juny es presentarà el conte a les 18,30h a la Plaça de l’Ajuntament.

La presentació serà una festa familiar amb música, contacontes, pintacares i un taller infantil de xapes.

El conte està realitzat per tres germans – el pare dels quals pateix ELA – i els beneficis es recapten a través de la Fundació Miquel Valls i van destinats a Tricals, per a la recerca d’una cura. 

9 juny 2022.- ‘Mà amiga’ és un conte per a una cura. Un llibre infantil creat entre tres germans – el pare dels quals pateix Esclerosis Lateral Amiotròfica, ELA, – per recaptar fons per a un futur tractament d’aquesta malaltia.

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que pateixen 4.000 persones a Espanya. Actualment, no té cura ni tractament per aturar el seu procés degeneratiu. És per aquesta raó que les iniciatives individuals i en col·laboració amb entitats pioneres en la recerca sobre aquesta malaltia son claus per trobar una cura.

‘Mà amiga’ és un projecte que neix d’un neguit familiar i està recolzat per la Fundació Miquel Valls i Tricals. A ambdues organitzacions aniran destinats tots els fons aconseguits amb la venda del llibre. Però més enllà d’això, ‘Mà amiga’ és un conte que mostra als més petits el valor de la solidaritat i la generositat. Els ensenya d’una manera gràfica i senzilla tot el que podem arribar a canviar quan donem un cop de mà.

El conte ha estat dibuixat per l’humorista gràfic i il·lustrador Dalmaus, pintat per en Polets i revisat per l’educadora infantil Gemma Oliveras. I el pròleg és de l’il·lustrador Óscar Alonso, conegut com a 72Kilos i seguit per més de 3 milions de persones a les xarxes socials.  

Marta Garcia, filla de Mataró i impulsora de la presentació:

“Fa uns mesos van diagnosticar també a la meva mare amb ELA i navegant per internet em vaig trobar amb aquest conte. Des de llavors l’estic donant a conèixer a la ciutat i aquesta presentació és la millora manera d’apropar-se a aquesta bonica iniciativa”

Xavier Martín, President de NEM (Negoci Empresa Mataró) i coorganitzador de l’event:

“Quant el nostre tècnic de la entitat ens va explicar el projecte en el que la Marta estava treballant i buscava recolzament per dur-ho a terme, ràpidament vam dir que sí, a col·laborar i donar el suport necessari, ja que les accions que són per una bona causa, com tot el discurs que hi ha al darrere del conte Mà Amiga, són necessàries per la nostres societat, i a més està en línia íntegrament amb un dels nostres objectius, que és el de poder treballar en xarxa i sumar, sumar per la “marca Mataró”

La presentació del llibre a Mataró serà el 18 de juny a les 18,30h, a la Plaça de l’Ajuntament. Serà un event festiu pensat per a families i estarà guiat pel tàndem format per l’humorista Pep Plaza i el periodista Espartac Peran, i comptarà amb contacontes, pintacares de la mà de @Carmen_facepainting_barcelona i taller de xapes amb l’esplai Enlleura’t

L’acte està organitzat per NEM (Negoci Empresa Mataró), el restaurant Auto d’Ara i Barram i hi col·labora l’Ajuntament de Mataró, l’esplai Enlleura’t i la copistería La Feina.

El conte es pot comprar als seguents establiments de Mataró: Buc de llibres, Llibreria Maresme, Dòria, Casabella, Be Creative i Folder, i a través del següent enllaç:  www.ConteMaAmiga.org

  • Visualitzar el TRAILER del conte Aquí.

**

Sobre l’ELA

L’ Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta a les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.
 
La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el seu procés degeneratiu.

La degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència, els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

Sobre La Fundació Miquel Valls

Fuente: NEM Mataró

Fundació privada i sense ànim de lucre impulsada per l’Enric M. Valls. Treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i altres malalties de motoneurona i oferir suport a les seves famílies. A més, lluita contra la malaltia promovent la investigació. www.fundaciomiquelvalls.org

Sobre Tricals

TRICALS es la primera iniciativa d’investigació internacional que uneix a pacients, importants investigadors i fundacions d’ELA per a trobar-ne un tractament eficaç. Compta amb 44 centres d’investigació a 15 països.
www.tricals.org/es/

Fuente: NEM Mataró

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos