Saltar al contenido

I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees

L’Ajuntament de Barcelona organitza la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtics en Ciutats Europees, que tindrà lloc el dimarts, 7 de març de 2023, a la Llotja de Mar de Barcelona. 

L’esdeveniment té l’objectiu de crear estratègies conjuntes entre la capital catalana i les ciutats de París, Roma i Lisboa per preservar el patrimoni comercial europeu. A través de taules rodones i ponències, la cita proposa reflexionar i debatre sobre la preservació i la promoció del comerç emblemàtic, un valuós patrimoni cultural, comercial i històric per Europa. 

L’acte, amb la presència de ponents nacionals i internacionals referents en la matèria, així com amb la participació institucional del Parlament Europeu, començarà amb una intervenció dels representants polítics de les ciutats que formen part del grup europeu: París, Lisboa, Roma i Barcelona. Tot seguit, es podrà visitar una exposició sobre establiments emblemàtics; es presentarà l’informe del grup europeu de treball sobre ciutats europees i comerç; donarà pas a una nova ponència amb el títol «Europa i el comerç emblemàtic», i es farà una declaració conjunta de les quatre ciutats sobre la preservació i la promoció dels establiments comercials emblemàtics. Finalment, es presentarà una darrera conferència sobre bones pràctiques en aquest tipus de negocis. La jornada es clourà amb un reconeixement a la figura de Maya Ruíz Picasso, molt vinculada al comerç emblemàtic.

La cita va dirigida al teixit comercial de Barcelona i, especialment, als establiments comercials emblemàtics. La jornada també està oberta a tota la ciutadania. Per assistir-hi, cal sol·licitar-ho omplint el formulari d’inscripció.

Fuente: Ajuntament de Barcelona

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos