Saltar al contenido

Barcelona aposta per protegir el comerç emblemàtic

La capital catalana acull la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees a la Llotja de Mar

Hi participen responsables del comerç de Barcelona, París, Roma i Lisboa

Barcelona acull avui la I Jornada Internacional de Comerç Emblemàtic en Ciutats Europees a la Llotja de Mar, una trobada en la que hi participaran representants institucionals de Lisboa, París i Roma i de la capital catalana. Del que es tracta és de posar en comú les pràctiques que es duen a terme a cada territori amb aquests establiments comercials emblemàtics que són patrimoni cultural, comercial i històric d’Europa. La iniciativ, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, busca reflexionar i debatre sobre la preservació i promoció d’aquells establiments que per la seva història, valor patrimonial, especificitat i trajectòria mereixen ser destacats com a emblemàtics. L’objectiu principal és crear estratègies conjuntes entre les diferents ciutats per preservar el patrimoni comercial europeu.

“La jornada ha servit per posar en comú les experiències de cada una de les ciutats en vers la catalogació i els emblemàtics de cada ciutat”, ha explicat Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, que ha destacat que a Barcelona “fa molts anys que els comerços emblemàtics estan catalogat però encara hi ha ciutats, com París, on no ho estan”.

La regidora de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha posat en valor que “les polítiques que estem desenvolupant a la ciutat en matèria d’establiments emblemàtics ens converteixen en un referent a nivell internacional” i ha afegit “considerem essencial compartir experiències amb d’altres ciutats europees que també hi treballen de manera ingent per tal de poder abordar de la millor manera possible la preservació d’aquest patrimoni”.

Declaració de Barcelona

En el decurs d’aquesta primera jornada internacional s’ha presentat la Declaració de Barcelona sobre la preservació i promoció dels establiments comercials emblemàtics. Segons Pròsper Puig, president de Barcelona Comerç, el més important de la declaració és “la implicació dels governs locals en la preservació d’aquest patrimoni que no és només comercial sinó també cultural”.

Fuente: El Punt Avui

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos