Saltar al contenido

La jubilació, la manca de relleu i internet provoquen el tancament dels comerços històrics

En el darrers mesos han tancat a Terrassa diversos comerços històrics, un perjudici per als consumidors però també per a la societat, que perd riquesa amb la desaparició d’aquestes botigues de llarga trajectòria a la ciutat.

Hi ha tres factors que expliquen aquesta situació: demogràfic, tecnològic i sociològic. D’una banda, l’edat de les persones que regenten aquestes botigues, una generació que s’està jubilant. De l’altra, la compra per internet, que ha afectat una quarta part dels negocis. I finalment, un canvi de mentalitat que afecta el relleu generacional.

Amb tot, la presidenta de la Comissió de Retail del Col·legi d’Economistes, Núria Beltran, destaca que el comerç és tan dinàmic com ho és la societat i que, per això, hi ha comerços que moren, altres es transformen i de nous que han sabut trobar la seva singularitat.

Per a Beltran, internet no és una amenaça per a les botigues sinó una via més que moltes persones trien per comoditat i abundància d’oferta més que per preu. Amb tot, no creu que el contacte directe amb els comerciants es perdi.

El que recomana és utilitzar la tecnologia segons les necessitats i recursos de cada negoci: amb una pàgina web, venent on line o simplement utilitzant les xarxes socials. I és que cada vegada més gent desconfia d’aquells comerços dels que no troba cap referència a internet.

L’experta en comerç creu és molt important l’habilitat dels ajuntaments i les associacions de comerciants en entendre, des d’una visió àmplia, l’ús que es fa de la ciutat i tenir cura de la seva vitalitat i atractius.

Fuente: terrassadigital.es

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos