Saltar al contenido

L’assemblea de Comerç Figueres aprova promoure l’APEU en el centre de la ciutat

L’àrea proposada afecta 414 locals i establiments, els quals hauran d’acceptar el projecte en una votació posterior

L’assemblea de Comerç Figueres ha aprovat per majoria participar en la futura posada en marxa de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana de Catalunya, coneguda com a APEU, que impulsa l’Ajuntament de Figueres a partir de la Llei catalana promulgada el 2021. Anit, els membres de l’associació van debatre l’oportunitat de participar-hi per a donar un nou aire al comerç de la capital empordanesa.

A partir d’aquesta primera aprovació, cal posar a votació el projecte entre els propietaris i llogaters dels 414 establiments i locals que configuraran aquesta àrea, ubicada entre l’antic Rovell de l’Ou i el marge dret de la Rambla. La votació només serà vàlida si la participació implica la meitat dels afectats i la majoria aproven impulsar l’APEU. Entre les comerciants han sorgit alguns dubtes sobre la participació econòmica d’empreses que no estiguin situades en els baixos de la zona escollida i el cost del sistema gerencial de gestió de l’APEU, que supera l’actual estructura de Comerç Figueres.

Fuente: emporda.info

AGECU - Asociación Española para la Gerencia de Centros Urbanos